fbpx

Studio achter The Day Before sluit de deuren 3 dagen na launch

The Day Before 7

De Russische ontwikkelaar van de fel gecontesteerde postapocalyptische shooter The Day Before sluit de deuren vlak na launch van de titel. De game kende vorige week een rampzalige launch, waardoor ontwikkelaar Fntastic beslist er mee te kappen.

Na een twijfelachtig ontwikkelingsparcours en verschillende uitstellen lanceerde The Day Before op 7 december in early access. De beloftes van de makers bleken echter vals: The Day Before was niet de beloofde kruising van The Division en Days Gone, maar een shooter in zijn meest rudimentaire vorm. De game werd op Steam overladen met negatieve user reviews.


Fntastic maakt via Twitter bekend dat de deuren sluit. In een uitgebreide statement legt Fntastic uit dat zijn game de financiële targets niet haalde en er geen budget meer is om de ontwikkeling verder te zetten.

De studio geeft aan dat het nochtans ambitieuze plannen had voor The Day Before met tal van uitbreidingen en updates, maar alles wordt geschrapt. Nu de studio de deuren sluit, is het lot van de titel onbekend. De game heeft nog een productpagina op Steam, maar is niet langer te koop. De servers zijn nog live, maar voor hoelang?

Maar wat met de inkomsten van de verkoop? Die wordt volgens de Russische ontwikkelaar gebruikt om alle schulden af te betalen bij partners. Een online game eerst drie jaar hypen met valse beloftes om dan enkele dagen na release de stekker eruit te trekken? Dit ruikt naar fraude.

The Day Before heeft een turbulente ontwikkeling achter de rug.  De studio werd meermaals beschuldigd van valse reclame en kwam ook negatief in het daglicht toen bleek dat het werknemers niet betaalde.

Een reactie achterlaten