fbpx

Stemactrice reageert geschokt op sluiting Telltale Games

Walking Dead

Enkele dagen geleden kregen we te horen dat Telltale Games, de studio achter verhalende avonturen als The Walking Dead, Game Of Thrones en The Wolf Among Us de deuren moet sluiten. Aanvankelijk was het lot van projecten nog in ontwikkeling onduidelijk, al blijkt nu dat alles geannuleerd wordt. Ook The Walking Dead: The Final Season. En daar is ook Melissa Hutchison, stemactrice van Clementine in de game, ondersteboven van.

Slechts 25 personen blijven tewerkgesteld in de studio om administratieve en wettelijke paperassen op orde te brengen. Eerst werd gedacht dat zij The Final Season van The Walking Dead nog zouden afwerken, maar dat is helaas niet het geval. De tweede episode wordt nog afgewerkt, maar episode 3 & 4 zullen nooit het levenslicht zien. En daardoor blijft Clementine’s verhaal onafgewerkt.


Melissa Hutchison, die de stem van Clementine verzorgt, is samen met talloze fans erg aangedaan en teleurgesteld. Hutchison trok naar Twitter om haar teleurstelling te uiten, maar ook om Telltale Games te bedanken voor alle ervaringen die ze er heeft opgedaan:

Talloze fans delen haar reactie. Sommigen hopen dat de studio opgekocht wordt door Microsoft of een andere uitgever, zodat projecten als The Wolf Among Us 2 en Stranger Things nog een kans hebben. Anderen hopen dat er een fundraiser wordt opgestart om The Walking Dead op z’n minst af te maken. Er is zelfs al een petitie aan de gang waarmee fans aan de gaming industrie duidelijk willen maken hoe geliefd de reeks en de studio was.

Of de petitie Telltale Games zal redden, weten we niet, maar het is cool om te zien hoe de community actie voert voor het behoud van een game en zelfs een studio. Hopelijk heeft Telltale Games nog een kans.

 

Een reactie achterlaten