fbpx

Starfield verschijnt exclusief voor Xbox in 2022

Tijdens de Xbox E3 Media Briefing heeft Microsoft de eerste trailer van Starfield gedropt, die ook meteen de releasedatum prijsgaf. De langverwachte scifi-rpg ligt vanaf 11 november 2022 in de rekken en verschijnt exclusief voor Xbox-platformen. O ja, en vanaf dag 1 staat hij gewoon op de Xbox Game Pass.

Gezien de onthullingstrailer bedoeld is om de sfeer weer te geven en nog geen gameplay toont, hebben we nog steeds geen idee wat precies te verwachten van de game. Het hoofdpersonage legt een wapen op een tafel, dus gaan wij ervan uit dat je planeten mag verkennen en vijanden overhoop knallen.


Starfield werd op E3 2018 onthuld door Bethesda, maar de uitgever bleef al die tijd erg karig met details. Zo weten we dat het de eerste nieuwe IP van Bethesda Games Studios is in 25 jaar en de ruimte-RPG het typische Bethesda Games-DNA meekrijgt, waarbij ruimtereizen centraal staat.

Dat de langverwachte game exclusief naar Xbox komt, was te verwachten. Microsoft kocht de uitgever vorig jaar voor 7.5 miljard dollar om zijn Game Pass bibliotheek met exclusieve titels te verrijken. Starfield zal je dan ook vanaf launch via de Xbox Game Pass kunnen spelen.

Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten