fbpx

Star Wars Jedi: Fallen Order 2 wordt new-gen only

Star Wars jedi fallen order 2

Stormtroopers met je lichtzwaard vierendelen in Star Wars Jedi: Fallen Order 2? Dat zal niet op PS4 of Xbox One kunnen. Het vervolg op EA’s action adventure rond Jedi Cal Cestis is enkel in ontwikkeling voor PS5 en Xbox Series. De game zou ook pas in 2023 verschijnen.

Het nieuws werd gedeeld door VentureBeat reporter Jeff Grubb, via zijn podcast Grubbsnaxx. Zo zei de Amerikaanse journalist dat de Star Wars-game enkel verschijnt op PS5, Xbox Series X/S en pc. EA zou ook ‘Fallen Order’ uit de titel hebben geschrapt, allicht om meer te focussen op het Jedi-aspect.


Volgens Grubb heeft de focus op new-gen hardware voordelen, aangezien Respawn Entertainment zich kan focussen op de kracht van die platformen. Bovendien komt de game pas in 2023, dus zal het makkelijker zijn om een next-gen console op de kop te tikken.

Uitgever EA kondigde al eerder aan dat ontwikkelaar Respawn aan maar liefst drie verschillende Star Wars-titels werkt. Naast dit vervolg is er ook een Star Wars-shooter en strategiespel in de maak.

Hopelijk krijgen we de eerste trailer van de game te zien op 4 mei, de jaarlijkse Star Wars-dag.

Een reactie achterlaten