fbpx

‘Star Wars game van Ubisoft verschijnt begin 2024’

Star Wars ubisoft

Ubisoft is van plan om zijn open world Star Wars game in het begin van 2024 uit te brengen. De uitgever zou mikken op een release in het huidige fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2024.

De Amerikaanse website Kotaku heeft de interne releasedatum meegekregen van twee verschillende bronnen bij Ubisoft zelf. Volgens die bronnen wil Ubisoft na het recordverlies van vorig jaar, alles op alles zetten om ook hun Star Wars-game voor 1 april 2024 uit te brengen.


De Star Wars-game wordt ontwikkeld door Massive Entertainment, bekend van The Division-serie. De game zou echter helemaal anders zijn dan The Division of ander werk van de studio. Naar verluidt zou je als speler kunnen reizen tussen verschillende planeten. Meer details zijn niet bekend.

In ieder geval ligt de lat hoog voor Massive, want Ubisoft hoopt erop dat de Star Wars-titel de eerste grote blockbusterhit wordt buiten Assassin’s Creed. Opvallend is ook dat de bronnen meteen meegeven dat Ubisoft zijn geplande releasedatum erg strak heeft gezet. Allicht wordt de launch nog opgeschoven naar het volgende fiscale jaar.

Dat Ubisoft een stevige comeback wil maken dit jaar staat vast. Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering liet de uitgever nog optekenen dat het een heleboel titels wil uitbrengen voor 1 april 2024.

Zowel Assassin’s Creed Mirage, Skull and Bones, Avatar: Frontiers of Pandora, XDefiant en een andere grote titel komen nog dit fiscaal jaar. Meer nieuws ongetwijfeld op 12 juni tijdens de Ubisoft Showcase.

Een reactie achterlaten