fbpx

Star Wars-actrice Carrie Fisher sterft na hartaanval

Carrie Fisher, de actrice die onsterfelijk werd dankzij haar rol als Princess Leia in de Star Wars-films, is overleden. Ze was 60 jaar oud. Fisher overleed aan een hartaanval tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles.

Volgens entertainmentsite TMZ zou de actrice nog tijdens de vlucht de eerste zorgen zijn toegediend en werd ze na de landing meteen naar het ziekenhuis gesneld. Maar alle hulp kwam te laat. Fisher was bezig met een promotietour voor haar nieuwe boek The Princess Diarist waarin ze vertelt hoe het er tijdens de opnames van de originele Star Wars-trilogie op de set aan toe ging.


De familie van de actrice heeft een statement de wereld in gestuurd gemaakt waarin ze het overlijden bevestigt:

It is with a very deep sadness that Billie Lourd confirms that her beloved mother Carrie Fisher passed away at 8:55 this morning. (…) She was loved by the world and she will be missed profoundly. Our entire family thanks you for your thoughts and prayers.

Fisher, dochter van muzikant Eddie Fisher en actrice Debbie Reynolds, werd niet alleen wereldbekend dankzij haar vertolking in Star Wars, ze was ook prominente activiste voor mentale aandoeningen.

Een reactie achterlaten