fbpx

Star Ocean: First Departure R heeft releasedatum beet

Goed nieuws voor gamers die de origines van Star Ocean willen (her)ontdekken. Square Enix heeft bekendgemaakt dat Star Ocean: Fire Departure R vanaf 5 december in de schappen ligt.

Het verhaal van de game start in het dorpje Kratus, op de primitieve planeet Roak. Roddick, die aangesteld is om Kratus te beschermen, hoort dat het naburige stadje getroffen is door een ziekte, die mensen versteend. Wanneer hij een gerucht opvangt van een geneeskrachtig kruid, dat groeit in de bergen, gaat hij er met z’n vrienden Millie en Dorne naar op zoek. Ze bereiken de top van de berg, maar plots staan er twee vreemdelingen voor hen, die verschenen uit een pilaar van licht.


De game krijgt helaas geen volledig nieuwe graphics, maar is een update van de PSP-versie met nieuwe Character Illustrations. Daarnaast kan je de snelheid ook opdrijven, zoals in de pas verschenen Remaster van Final Fantasy VIII. Tot slot krijgt de game een betere balans tijdens sommige gevechten.

Nu Star Ocean: First Departure R een releasedatum heeft, kan het niet lang meer duren voor Star Ocean: Second Evolution aangekondigd wordt. Van beide titels, was die tweede immers de populairste. En als Square Enix dan toch bezig is… Graag ook een remaster van Valkyrie Profile: Lenneth en Valkyrie Profile 2: Silmeria.

Star Ocean: First Departure ligt vanaf 5 september in de rekken voor Nintendo Switch en PS4. Check zeker de trailer hierboven.

Een reactie achterlaten