fbpx

Guardians of the Galaxy-game in de maak

Vorige week maakte Square Enix bekend dat het de handen in elkaar slaat met Marvel voor een reeks superhelden-games. Eidos Montréal, de studio achter Deus Ex, maakt niet alleen een Avengers-game, maar is ook druk in de weer met een game gebaseerd op Guardians of the Galaxy.

Die deal met Marvel heeft ook gevolgen voor de andere reeksen van de uitgever. Verschillende bronnen beweren dat Eidos Montreal het vervolg op Deus Ex: Mankind Divided in de koelkast heeft gestopt. Het zal nog een hele tijd duren vooraleer Deus Ex weer een game krijgt. De ontwikkelaar werkt momenteel aan drie verschillende projecten. Eentje daarvan is Shadow of the Tomb Raider, dat vorig jaar gespot werd op de metro van Montreal.


Daarnaast zou Eidos Montreal sleutelen aan het Avengers-project, de game die het debuut moet worden in de samenwerking van Square Enix en Marvel. En dankzij de loslippige bronnen in de game-industrie weten we nu dat de studio ook nog aan een derde project zou werken, gebaseerd op Guardians of the Galaxy. Yes, de franchise krijgt dus niet alleen een Telltale-behandeling, maar wordt ook onder handen genomen door Square Enix.

Al is de Marvel-deal niet de enige reden waarom Deus Ex in de kast belandt. Mankind Divided zou niet bijster veel opgebracht hebben en was nochtans een enorme investering. Eidos Montreal werkte er zo’n 5 jaar aan. Geen rooskleurige toekomst voor de reeks dus, al stelt Square Enix ons gerust. De Japanse uitgever stuurde het volgende bericht naar de Amerikaanse website Kotaku.com:

“While we are still working on expanding the Deus Ex Universe, along with creating new content and updates for Deus Ex: Mankind Divided, we’re also devoting our talents towards working with Crystal Dynamics and Marvel on The Avengers project.”

Ergens klinkt het wel logisch: verandering van spijs doet eten. Maar wat denken jullie? Zien jullie een coole Marvel-game ook zitten? Laat het vooral weten in de comments!

Een reactie achterlaten