fbpx

Square Enix heeft geen next-gen only games in ontwikkeling

square enix PS5

Met de PS5 en de Xbox Series X in aantocht, zou je denken dat tal van uitgevers al sleutelen aan geheime next-gen projecten voor de consoles. Niet zo bij Square Enix, want de uitgever heeft bekendgemaakt dat er niet meteen projecten op de planning staan die exclusief voor next-gen consoles verschijnen.

Het nieuws is afkomstig van een recente aandeelhoudersvergadering van Square Enix. Square Enix president Yosuke Matsuda liet vallen dat next-gen only games nog een tijdje op zich kunnen laten wachten. En dat heeft veel te maken met de backwards compatibility van zowel PS5 als Xbox Series X.


“De volgende generatie consoles is backwards compatible, dus zullen wij voorlopig onze nieuwe titels lanceren op zowel de huidige als de next-gen consoles.”

Of dat betekent dat de tweede game in de Final Fantasy VII Remake saga ook nog speelbaar is op PS4, is niet duidelijk. Toch blijft het een verrassend statement, vooral omdat Microsoft ook al liet weten dat Xbox Series X het eerste jaar geen exclusives zal hebben. Je zou je beginnen afvragen waarom die next-gen consoles dan überhaupt al dit jaar lanceren…

Een reactie achterlaten