fbpx

Spider-Man heeft de droevigste Easter Egg ooit

Spider-Man

Hoewel Spider-Man een dijk van een game is, heeft-ie ook een van de droevigste Easter Eggs ooit. In de game zit namelijk een huwelijksaanzoek verstopt van superfan Tyler Schultz aan zijn vriendin. Alleen heeft die vriendin hem nu verlaten.

Het verhaal begon enkele maanden geleden, toen Tyler Schultz, een mega-fan van Spider-Man, Insomniac Games om hulp vroeg voor een huwelijksaanzoek voor zijn vriendin. Zowel de ontwikkelaar als Marvel vonden het idee wel geinig, dus gaven beide partijen groen licht.


Op een uithangbord van een in-game bioscoop werd de vraag ‘Maddie, will you marry me?’ geprogrammeerd. Schultz wachtte geduldig tot de game in de rekken lag, al was er een probleem. Bij de launch van Spider-Man was de dame er niet meer om zijn huwelijksaanzoek te aanschouwen. Zijn vriendin had hem enkele weken geleden verlaten voor zijn broer.

Een gigantische tegenvaller, al was Schultz ons nu wel een verklaring schuldig. De man trok naar Twitter om het volledige verhaal uit de doeken te doen. Jacinda Chew, art director van Insomniac Games, leefde met hem mee en bood aan om de boodschap te wijzigen in een volgende patch. Die Tweet is nu verdwenen.

Schultz zelf hoopt dat iemand de boodschap nog kan gebruiken. Wie weet? Is er een Maddie aanwezig onder onze lezers?

Een reactie achterlaten