fbpx

Xbox-baas excuseert zich voor ongepast feestje tijdens GDC

De aanwezigheid van Microsoft op GDC 2016 is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ondanks dat het bedrijf niet uitpakte met een VR-gerelateerd product, wordt er wel naarstig geschreven over het stevige feestje dat plaatsvond.

Naast de gebruikelijke formule van drank, eten en muziek, stond er een speciale act gepland die niet door iedereen gesmaakt werd: enkele uitdagend geklede vrouwelijke dansers mochten de avond opvrolijken. Leuk vermaak voor sommigen, maar voor anderen was het een bittere pil die het stereotiepe beeld over vrouwen in de game-industrie bevestigde.


Wat de situatie nog gênanter maakt, is dat enkele uren voordien het zestiende Women in Gaming Luncheon plaatsvond. Dit is een evenement waarmee Microsoft clichés rond vrouwelijke werknemers binnen de game-industrie uit de wereld wilt helpen en de dames in de bloemetjes zet.

In een interne memo biedt Phil Spencer, de grote baas bij Xbox, zijn excuses aan. Voor hem kan dit niet door de beugel:

Ik ben op de hoogte gebracht over de praktijken op het Xbox-event vorige week tijdens GDC. We hebben Xbox en Microsoft op een manier voorgesteld die niet consistent is en niet in de lijn ligt met onze waarden. Dit was duidelijk verkeerd en zal niet worden getolereerd.

De hele zaak zal intern opgelost worden. Spencer benadrukte dat inclusie en acceptatie van diverse culturen behoren tot de centrale waarden van Microsoft en Xbox. Hij verzekerde dat ze het beter aanpakken naar de toekomst toe.

Op GDC 2013 vond een gelijkaardig voorval plaats bij de International Game Developers Association. Toen dansten er ook vrouwelijke dansers tijdens een avondfeest. Brenda Romero, co-voorzitster van IGDA Women in Games, stapte toen op om haar ongenoegen te uiten.

Cdz8SrGUIAAdYCg.0.0

REACTIES (5)

 1. Ach ja, dat is ook een manier om de aandacht te trekken.

 2. stijndesch

  Er mag ook niets meer e tegenwoordig ….

 3. StraightOuttaBelgium

  Die mannen op de foto lijken het toch niet zo erg te vinden. En die dames zullen ook wel goed betaald krijgen dus die zal je ook wel niet horen klagen. Wat een muggenzifterij ook. Wat hadden ze dan verwacht, een breipartij met chocomelk en cake?

 4. zombiecow

  Aaah toch goed voor de kindjes 🙂

 5. Karel Steutelings

  Phil Spencer heeft zich terecht verontschuldigd. Ik hoop dat de game industrie eindelijk uit zijn puberale fase groeit.

Een reactie achterlaten