fbpx

Gerucht: Far Cry trekt naar het Wilde Westen

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. Na het lek van Assassin’s Creed: Origins, zijn er details ontsnapt over de nieuwste Far Cry. De volgende telg uit de bekende shooterreeks zou een spaghettiwestern worden, gesitueerd in het Noord-Amerika van de 19de eeuw. De game zou volgens anonieme bronnen al in september in de rekken liggen.

Het tuimelkruid ging aan het rollen toen de Amerikaanse website Great Falls Tribune een verslag publiceerde, waarin te lezen staat dat een historische kerk van de staat Montana binnenkort te zien is een videogame. De website spotte er een filmcrew die met een drone beelden aan het inblikken was van twee vechtende mannen voor het bouwwerk. Om de sfeer compleet te maken, rolde net op dat moment ook een oldschool trein voorbij op de nabijgelegen sporen.


Toen de Amerikaanse nieuws-outlet vroeg naar het doel van de opnames, was het producer Jeff Guillot die de nieuwsploeg te woord stond:

“Deze footage zal gebruikt worden als promomateriaal voor een game die in september verschijnt. Het gaat om een sequel van een bestaande blockbusterreeks, die zich afspeelt in het fictieve stadje Hope County.”

Je hoeft niet de slimste van de klas te zijn om dan meteen een link met Red Dead Redemption 2 te leggen en dat was ook de algemene speculatie op het internet. Jason Schreier, redacteur van de Amerikaanse website Kotaku, bevestigde echter op het NeoGAF-forum dat het niet om Rockstars nieuwste zou gaan. Volgens Schreier is er in Red Dead Redemption 2 namelijk geen sprake van een ‘Hope County’.

Toen de forumbezoekers de achtergrond van Jeff Guillot gingen onderzoeken, schoven ze meteen een Far Cry-theorie naar voren. De regisseur heeft immers al vaker samengewerkt met Ubisoft. Guillot was betrokken bij promocampagnes voor Driver, Red Steel 2, Rabbids en draaide ook de live action trailer voor Far Cry Primal. Duidelijker dan dat kan het dus niet.

Een ander overtuigend element is de poll die Ubisoft in 2015 de wereld instuurde. De uitgever vroeg zijn fans in welke setting zij een volgende Far Cry wilden zien. Een van de antwoordmogelijkheden was toen een ‘spaghettiwestern in het negentiende eeuwse Noord-Amerika’. Toeval?

Voor je je six shooter uit de kast haalt, misschien dit nog: we mogen niet vergeten dat Ubisoft met Call of Juarez al een westernreeks in huis. Een far Cry in het Wilde Westen kan, maar schiet Ubisoft zich dan niet in eigen voet? Of gaat het hier eigenlijk om een nieuwe Call of Juarez? De reeks kunnen we bezwaarlijk een blockbuster noemen, al was de vorige titel, Gunslinger, behoorlijk populair. Een nieuwe telg in die reels is zeker niet uitgesloten.

Of het nu Far Cry 5 of een nieuwe Call of Juarez wordt, het wordt wachten tot E3 waar Ubisoft hopelijk naast de nieuwe Assassin’s Creed ook de volgende Far Cry aankondigt.

Een reactie achterlaten