fbpx

Nieuwe details over volgende Assassin's Creed duiken op

De geruchtenmolen rond de nieuwe Assassin’s Creed blijft maar draaien. In 2016 kwam Kotaku al met een aantal weetjes rond de nagelnieuwe game voor de reeks en in februari lekte vermoedelijk een eerste screenshot uit. Nieuwe geruchten bevestigen dat het spel Assassin’s Creed: Origins heet en wel degelijk het Oude Egypte als setting krijgt.

De website WWG bundelde enkele uitspraken van ‘anonieme bronnen’ bij Ubisoft. Volgens die praatgrage medewerkers krijgen we de eerste beelden tijdens E3 2017 te zien. Ze bevestigen nogmaals dat het Oude Egypte het kader vormt van een grote open wereld.


Het verhaal gaat over de oorsprong van assassijnen en focust zich op twee personages: een man en een vrouw. De structuur zou minder lineair zijn waardoor de vooruitgang van de protagonisten niet samenhangt met het verhaal. Een bron die dicht bij de ontwikkeling staat vergelijkt het een aantal keer met Skyrim en bevestigt dat de interne indrukken zeer positief zijn.

De terugkeer naar meer vrijheid mag je letterlijk nemen. De nadruk ligt veel meer op exploratie in vergelijking met de vorige titels uit de reeks. Een andere bron zegt dat het de grootste wereld ooit is voor de reeks. De andere speculaties over een mogelijke trip naar het Oude Griekenland worden wederom bevestigd. Spelers kunnen buiten Egypte gaan en per boot over de Middellandse Zee varen. Hiermee grijpt Ubisoft terug naar de zeeslagen uit Assassin’s Creed IIIBlack Flag en Rogue die sterk in de smaak vielen.

Een laatste bron die banden heeft met de Franse uitgever beschreef een interne video die getoond werd voor Origins. Het startte met een scène in Egypte en ging daarna over naar verschillende periodes en locaties waaronder een Aziatisch land, Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog en het hedendaagse Abstergo Industries. Het is onduidelijk of de video in deze vorm getoond zal worden aan het publiek.

Als we deze reeks van geruchten mogen geloven, dan verschijnt Assassin’s Creed Origins nog tijdens de herfst van dit jaar. De eerste beelden krijgen we te zien tijdens komende E3.

Een reactie achterlaten