fbpx

Speelt de volgende Assassin’s Creed zich af bij de Vikingen?

Assassin's Creed Kingdom

Hoewel eerdere geruchten leken te suggereren dat de volgende Assassin’s Creed zich afspeelt in het Oude Rome, lijkt een easter egg in The Division 2 een andere locatie aan te wijzen. Zo hint een in-game poster uit de meest recente Tom Clancy-game naar de Viking-periode.

AlifMorrisonudin, lid van de Assassin’s Creed Wiki, ontdekte de onderstaande poster in The Division 2. De afbeelding verwijst naar een opvoering in het JFK Center met de titel ‘Valhalla’, ook wel bekend als het hiernamaals bij de Vikingen.


Interessant is het ronde object dat de persoon op de poster in zijn hand houdt. AlifMorrisonudin plaatste een opgepoetste en opgelichte versie van de afbeelding. En dan wordt meteen duidelijk dat het voorwerp verdacht veel op een Appel van Eden lijkt.

Division 2

Geen idee of we hier een betekenis achter moeten zoeken, maar dit lijkt net iets te opzettelijk om te negeren. Volgens de lore van Assassin’s Creed kwamen die Appels van Eden trouwens ook voor in de Noorse mythologie. Zo zorgde de godin Idun voor de boomgaard met de gouden appelen, een fruit dat de goden krachtig en zelfs onsterfelijk maakte. Volgens Assassin’s Creed lore zijn die gouden appels eigenlijk Appels van Eden.

Of we dan ook een Assassin’s Creed game in een Viking periode mogen verwachten? Het zou goed kunnen. Vorig jaar dook al Viking-concept art op van een concept artist bij Ubisoft Milaan. De afbeelding had als bestandsnaam ‘Assassin’s Creed Ragnarok’. Is dit een knipoog naar die gelekte artwork of krijgen we in 2020 écht een Assassin’s Creed met vikinghelmen?

Zolang Ubisoft niets bevestigt, blijven het geruchten. Hopelijk krijgen we uitsluitsel op E3.

Een reactie achterlaten