fbpx

Speel Call of Duty: Vanguard multiplayer vanaf vandaag hele weekend gratis

Call of Duty Vanguard Alpha

Vanaf vanavond kan je de multiplayer van Call of Duty: Vanguard gewoon gratis spelen. Dat maakte Activision bekend op de officiële website van de game. Vanaf donderdag 19u kan je de multiplayer kosteloos downloaden en die kapot spelen tot en met 22 november.

Huh? Is die game niet nog maar 2 weekjes uit? Klopt. Volgens Activision is het gratis weekend er louter om de komst van de nieuwe map Shipment te vieren. Maar toevallig verschijnt morgen die andere grote shooter genaamd Battlefield 2042. Opvallende timing niet?


Volgens de eerste berichten zijn de verkoopcijfers van Vanguard niet zo fantastisch. Zo zou de WOII-shooter tijdens zijn eerste 2 weken zo’n 40% minder hebben verkocht dan voorganger Call of Duty: Black Ops Cold War.

Dat heeft te maken met de moordende concurrentie in het genre (naast Battlefield 2042 kan je sinds deze week ook gratis aan de slag met de multiplayer van Halo Infinite), maar ook met het lastige parket waar Activision Blizzard en zijn studio’s inzit.

Er hangt de uitgever niet alleen een rechtszaak boven het hoofd vanwege allerlei seksuele discriminatie op de werkvloer. Ook ceo Bobby Kotick komt nu in opspraak wegens jarenlang wangedrag. Honderden werknemers van Activision Blizzard zijn op straat gekomen en eisen het ontslag van de baas.

Roerige tijden dus bij Activision Blizzard en dat heeft ook zijn weerslag op de games die ze ontwikkelen. Wij gaven Call of Duty: Vanguard in onze review een score van 75. Een spectaculaire, maar korte campagne. Vette maar erg vertrouwde multiplayer. En een Zombies-hoofdstuk dat eerder een mager tussendoortje blijkt.

Een reactie achterlaten