fbpx

Special: op trip met Sherlock Holmes

Vanaf 10 juni ligt Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter in de rekken en dat laat uitgever Bigben Interactive niet zomaar voorbij gaan. We werden uitgenodigd bij Escape World in Amsterdam, waar we getrakteerd werden op een portie real live spoorzoeken.

PS booth


Vooraleer we aan de slag mogen met de game, worden we opgesloten in een duistere Escape Room. Er is slechts één manier om de deur te ontgrendelen: heel de kamer binnenstebuiten keren op zoek naar aanwijzingen en sleutels. Moeilijker dan gedacht, want we krijgen een tijdslimiet van 60 minuten. Onze missie: alle puzzels oplossen en de kamer verlaten voor de timer op nul staat.

Aanvankelijk komen we terecht in een simpel kamertje met wat meubilair. We halen alles ondersteboven en vinden al snel de toegang tot een geheime deur, die uitmondt in een grotere kamer met nog meer hersenkrakers. Van raadsels oplossen tot codetaal ontcijferen en zelfs een balletje door een retemoeilijk doolhof loodsen… het zit er allemaal in. Kortom: de perfecte intro voor een Sherlock Holmes game.

Doolhof

Na ons avontuur in de raadselruimte mogen we de Britse detective een uurtje vergezellen tijdens zijn eerste speurtocht in The Devil’s Daughter. De speurder krijgt meteen een heuse opdracht, want hij moet op zoek naar de vermiste vader van Tom Hurst. Het jongetje komt helemaal van streek aankloppen bij Holmes en vertelt dat z’n pa drie weken geleden spoorloos verdween. Cool is dat je meteen een mentaal portret van het kereltje kan opmaken, zodat je zijn statements kan weerleggen of bevestigen op basis van je analyse.

De kleine Tom nodigde ons uit om een kijkje te nemen in de woning en na een grondig onderzoek van de het kamertje, ontdekten we dat zijn vader een ‘speciale job’ heeft aangenomen in de lokale kroeg. Eenmaal gearriveerd in de Engelse pub, zetten we onze oren wijd open om iets op te vangen van de exclusieve werkaanbieding. Via een uitdagende mini-game om ons gehoor te concentreren op de omringende gesprekken, kwamen we al gauw te weten dat de job werd aangeboden door een vaste klant.

Sherlock3

Even later hebben we ook een beschrijving van de man beet en pikken we hem met ons analytisch oog uit de tooghangers. De man wandelt naar buiten en we besluiten hem te volgen. Wijzelf vallen iets te hard op in het straatbeeld, dus roepen we de hulp in van een krantenjongen om de kerel te schaduwen via een coole stealth achtervolging

Sherlock1

Als de bengel verstoppen we ons achter hoekjes en kantjes, klauteren we in schoorstenen en balanceren we over daken, tot we aankomen bij een ommuurd herenhuis. We klimmen de muur over en loeren door een raam naar binnen. Aan de wand hangt een indrukwekkend wapenschild, dat we schetsen in ons notitieboekje. Met een zelfvoldane ‘That should help Detective Sherlock with his investigation’, keren we terug naar ’s werelds beroemdste detective.

Sherlock4

Sherlock Holmes: A Devil’s Daughter mixt allerlei genre tot één geheel en komt daar vrij goed mee weg. De game speelt vrij traag, maar is dankzij z’n interessante mechanics en uitnodigende puzzels wel een leuke afwisseling van al het flitsende shootergeweld dat we de laatste tijd te slikken krijgen. Wij zijn alvast benieuwd naar het verdere verloop van Sherlock Holmes’ avontuur.

Een reactie achterlaten