fbpx

Sony zoekt oplossing voor Fortnite crossplay

crossplay

Sony ligt al een tijdje in het vizier van woedende fans, omdat crossplay bij de launch van Fortnite op de Nintendo Switch niet toegelaten werd. Wie Fortnite wil spelen op de Switch, kan de progressie van zijn Epic-account niet meenemen, omdat die al aan de PS4 gekoppeld is. Enige oplossing is een nieuwe account aanmaken en dat schoot bij veel fans schoot in het verkeerde keelgat. Al geeft Sony toe dat het zoekt naar een oplossing.

Tijdens de Gamelab conferentie in Spanje, vroeg een journalist van Eurogamer naar de plannen van Sony omtrent het probleem. Shawn Layden, de grote baas van Sony Interactive Entertainment America, zei het volgende:


“We bekijken de mogelijkheden. Een dergelijke operatie heeft natuurlijk gevolgen voor meer dan één game. Maar ik geloof dat we een oplossing kunnen vinden die geaccepteerd wordt door de community en waarmee we ook onze business kunnen ondersteunen.”

Het antwoord doet vermoeden dat het eerder om een economische dan om een technische beslissing gaat. Er deden al eerder geruchten de ronde dat Sony dit vooral doet om spelers op hun platform te houden.

Of we nog lang moeten wachten op de officiële opening van de grenzen, dat weten we niet, maar het is cool dat Sony op z’n minst moeite doet om een oplossing te zoeken die zowel de gamers als de aandeelhouders tevreden houdt.

Een reactie achterlaten