fbpx

HPTO

Sony geeft Kojima alle vrijheid

Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment Europe, heeft gezegd dat Sony de studio van Hideo Kojima zo weinig mogelijk beperkingen wil opleggen in hun creatieve visie voor Death Stranding. Ryan maakte dat statement in een interview met vg247.

De grote baas geeft toe dat de PlayStation-afdeling uiteraard ook verantwoording moet afleggen bij Sony, maar toch wil hij de ‘creatieve geest’ van Kojima zo vrij mogelijk laten in zijn aanpak:


“Teveel beperkingen opleggen aan een creatieve geest als Kojima is niet verstandig. Natuurlijk is het zo dat er veel geïnvesteerd wordt in een project als Death Stranding en dat moeten we altijd kunnen verantwoorden aan de aandeelhouders en bedrijfsleiders. We moeten altijd een evenwicht vinden tussen creativiteit en het feit dat je in een business zit.”

In ieder geval moet Sony zeer sterk geloven in Kojima, want zouden ze dit soort statements niet maken in de media. Gelijk hebben ze natuurlijk, want de man heeft een rijke geschiedenis aan game-ontwikkeling dankzij de uitgebreide Metal Gear-reeks. Om nog maar te zwijgen over andere projecten waarbij Kojima-san betrokken was.

Een reactie achterlaten