fbpx

Sony toont futuristisch concept van PlayStation controller

Spny playstation controller future

Sony heeft in een video zijn toekomstvisie voor entertainment getoond. Die toont hoe de uitgever de Sony-technologie er binnen 10 jaar denkt uit te ziet. Een vermenging van de VR, AR en de echte wereld. O ja, en een wel erg futuristische PlayStation-controller.

Met zijn ‘Creative Entertainment Vision’ wil Sony vooral een blik op technologie van de nabije toekomst werpen. En daar hoort natuurlijk augmented reality bij, communiceren via hologrammen en bijzonder intuïtieve interfaces via aanraakschermen.


Zo zien we ook een futuristische PlayStation controller (of handheld) de revue passeren. Die wordt bediend met cirkelvormige touch pads en het beeld wordt als hologram in de lucht geprojecteerd.

Sony benadrukt dat het om niet functionele concepten zijn en geen enkel van de getoonde producten effectief in ontwikkeling zijn.

Sony denkt alvast dat AI de komende 10 jaar een grote rol zal spelen binnen games en de nadruk meer komt te liggen op persoonlijk verhaalbeleving, dan louter op realistische visuals.

Een reactie achterlaten