fbpx

Sony registreert patent voor Gaming Buddy Robot

PlayStation

Het lijkt erop dat Sony plannen heeft voor co-op games in de toekomst. De uitgever heeft een patent geregistreerd voor een zogenaamde robot gaming buddy. Dat is een kleine robot die samen met jou games kan spelen.

Het patent werd gespot door onze collega’s van ign.com op de Amerikaanse website van het Patent & Trademark Office. Helaas werd het document alweer verstopt, al verwijst deze pagina nog naar een concepttekening.


Het robotje doet trouwens meer dan alleen naast je zitten op de bank. Zo zou-ie op zichzelf kunnen reageren en samen games kunnen spelen met gamers, omdat-ie kan fungeren als A.I. in multiplayer games. Daarnaast kan het elektronisch wezentje zelfs jouw emoties ‘interpreteren’ en daar gepast op reageren. Dat gebeurt allemaal via biometrische sensoren, die onder andere jouw hartslag meten. Doet ons verdacht veel denken aan een patent van een controller dat eerder verscheen.

Volgens het patent “is het spelplezier van de gebruiker groter omdat de robot de gameplay samen met de gebruiker ziet, en evenzeer vrolijk of teleurgesteld zal zijn door de resultaten. En dat zorgt voor een leuke motivatie. Maar ook films series en meer kan je samen beleven met de robot.”

Klinkt een beetje als een mini Astro Bot, het kleine, vrolijke ventje uit Astro Bot: Rescue Mission. Uiteraard mag je hem wel niet vergeten op te laden.

Schermafbeelding 2020 04 17 om 22.05.33

Een reactie achterlaten