fbpx

Sony maakt van Uncharted filmfranchise, sequel zo goed als zeker

Uncharted

Goed nieuws voor wie meer Uncharted met Tom Holland en Mark Wahlberg wil zien. Na het sterke openingsweekend van de Uncharted-film beschouwt Sony Pictures het nu ook als een filmfranchise. En dat betekent dat er meer films zullen volgen.

Tom Rothman, de grote baas van Sony Pictures, stuurde volgens filmwebsite Deadline al een mail rond binnen het bedrijf om het team achter de film te feliciteren. Rothman noemde Uncharted meteen een ‘nieuwe hit film franchise’.


Daarnaast noemde Rothman de film ook een overwinning voor het bedrijf. Omdat het project volledig stilgelegd werd door Covid-19, maar uiteindelijk erg geliefd is bij het grote publiek. Dat er een vervolg komt, staat zo goed als vast.

Uncharted bracht tijdens het openingsweekend wereldwijd zo’n 139 miljoen dollar in het laatje. En gezien de film een budget had van 120 miljoen dollar, is de prent nu al winstgevend. Vanaf 14 maart gaat de film ook in China in première, dus zal dat bedrag nog gevoelig de hoogte ingaan.

De cijfers liegen er ook niet om: hoewel de gemiddelde reviewscore op Rotten Tomatoes zo’n 40% is, krijgt de film een publieksscore van 90%. Een oscar zal de film alvast niet in de wacht slepen, maar blijkbaar levert hij degelijk entertainment af.

Onze filmreview van Uncharted kan je hier lezen.

Een reactie achterlaten