fbpx

Sony en Microsoft gaan samenwerken om cloud gaming te verbeteren

Hoewel PlayStation en Xbox zowat de grootste concurrenten zijn binnen de game-industrie, slaan hun moederbedrijven de handen in elkaar om zowel cloud gaming als digitale oplossingen via artificiële intelligentie naar een hoger niveau te tillen.

Via een contract ondertekend door beide partijen, is duidelijk dat de bedrijven een samenwerking opstarten voor de verbetering van de cloud service van Microsoft Azure, een platform dat hun gaming en streaming kanalen zal voorzien van content. Daarnaast wil Microsoft ook helpen aan een betere ondersteuning van Sony’s cloud gaming service, door Microsoft Azure nu al beschikbaar te maken voor de streaming diensten van Sony.


Klinkt positiever voor Sony dan voor Microsoft, al strekt de deal zich ook uit naar de ontwikkeling van hardware. Zo leent Sony sensoren en halfgeleiders uit, die de ontwikkeling van Microsofts artificiële intellegentie voor cloud platformen een duwtje in de rug kunnen geven. Behoorlijk technisch allemaal, maar het is duidelijk dat de bedrijven op elkaar rekenen voor de verdere ontwikkeling van gaming vanuit cloud-gebaseerde platformen.

Uiteraard wil dat niet zeggen dat Microsoft en Sony nu dikke vriendjes zijn, want de bedrijven zullen blijven concurreren. Toch is de timing van deze deal opvallend. Enkele maanden geleden heeft Google namelijk zijn Stadia-platform aangekondigd, dat een revolutie voor cloud gaming moet worden. Sony en Microsoft zijn duidelijk niet van plan om hun positie in de gaming industrie zomaar te laten inpikken door een nieuwe speler. Het is niet verrassend dat de bedrijven de toekomst van cloud gaming samen tegemoet gaan. The enemy of my enemy is my friend? Zoiets?

In ieder geval laat Phil Spencer, hoofd van Xbox binnen Microsoft, al weten dat-ie laaiend enthousiast is. En wij hebben niets om daartegenin te brengen.

Een reactie achterlaten