fbpx

Sony wil klimaatverandering bestrijden met de PlayStation 5

Sony heeft een partnerschap met de Verenigde Naties aangekondigd om klimaatverandering tegen te gaan. Concreet neemt de uitgever deel aan de campagne Playing for the Planet, die alle toekomstige gameconsoles ecologischer wil maken.

In het kader van de actie heeft Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, al laten weten dat de PS5 een uitstekende standby-modus krijgt, die slechts 0,5 W aan stroom verbruikt. Wanneer 1 miljoen spelers van deze feature gebruik maakt, kunnen ze een hoeveelheid elektriciteit besparen die vergelijkbaar is met het verbruik 1000 Amerikaanse gezinnen.


Op die manier zet PlayStation zijn klimaatambities verder. Ook via de hardware en functies van de PS4, waaronder System-on-a-Chip, power scaling, energiebesparingsmodi en nog veel meer, wist Sony al 16 miljoen ton CO-uitstoot te vermijden. Dankzij de PS5 zou dat de komende 10 jaar 29 miljoen ton worden.

Ryan laat trouwens ook weten dat Sony bekijkt welke opties er mogelijk zijn voor zijn datacenters. Om bijvoorbeeld ook daar de CO-uitstoot te verminderen. Daarnaast werkt de uitgever samen met experts, om ontwikkelaars te ondersteunen die het klimaatprobleem willen aankaarten in hun games. Er zijn zelfs al enkele ideeën om gamers bewuster te maken van het probleem via applicaties voor PlayStation VR en andere toepassingen.

Wie het volledige statement van Jim Ryan wil lezen, kan afzakken naar de Amerikaanse PlayStation Blog. We blijven in ieder geval gamen op onze PS4. Met een gerust hart dat we ook wat aan het klimaat helpen.

Een reactie achterlaten