fbpx

Slachtoffer Jacksonville schietpartij klaagt EA aan

schiepartij Jacksonville

Een slachtoffer van de schietpartij op het Madden-toernooi in Jacksonville heeft EA aangeklaagd omdat de uitgever niet voldoende beveiliging kon garanderen. Volgens de aanklager is EA mede verantwoordelijk voor het incident.

Jacob Mitich nam deel aan het Madden-toernooi, werd tijdens de schietpartij twee keer geraakt, maar overleefde het incident wel. De man heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen EA, de Chicago Pizza Venue, het Jacksonville Landing winkelcentrum en vijf andere partijen. Volgens Mitich was de omgeving onvoldoende beveiligd tegen dergelijke incidenten.


Een statement van James Young, de advocaat van Mitich, klinkt als volgt:

“Jacob Mitich vertrouwde op de organisatie voor de beveiliging en geloofde dat hij aan een beveiligd evenement deelnam. Dat vertrouwen werd gebroken toen er schoten weerklonken.”

De advocaat was goed voorbereid, want hij haalt aan dat de Jacksonville Landing vaak te kampen krijgt met geweld. Om zijn punt te bewijzen, verwees hij naar het incident twee dagen eerder. Toen was er een schietpartij tijdens een sportwedstrijd op een lagere school.

EA is dus opnieuw het mikpunt van een controverse, hoewel de uitgever al bekendmaakte dat-ie 1 miljoen dollar doneert aan alle slachtoffers van het incident. De Jacksonville Tribute wordt donderdag uitgezonden op Twitch, al lost dat de rechtszaak natuurlijk niet op. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Een reactie achterlaten