fbpx

EA doneert miljoen dollar aan slachtoffers schietpartij Jacksonville

Jacksonville Tribute

EA schenkt 1 miljoen dollar aan de slachtoffers van de schietpartij op het Madden toernooi in Jacksonville. Daarnaast organiseert de uitgever ook een livestream ter nagedachtenis.

De schietpartij vond vorige zondag plaats. Een speler haalde een pistool tevoorschijn op een Madden toernooi in Jacksonville, Florida en begon in het rond te schieten. Er vielen twee dodelijke slachtoffers en meer dan 10 gewonden. Daarna pleegde de schutter zelfmoord.


Andrew Wilson, CEO van EA, leeft mee met alle personen die het gruwelijke incident hebben meegemaakt. De man wil zijn steun betuigen en zet daarom de Jacksonville Tribute op poten:

“Het incident van vorig weekend zal voor altijd een impact hebben op de gaming community. Toch zien we dat die community ook mensen inspireert. Het is geweldig om te zien hoe mensen samenkomen en steun betuigen aan alle slachtoffers. Ook wij willen laten zien dat jullie er niet alleen voor staan en daarom richten we de Jacksonville Tribute op.”

De Jacksonville Tribute livestream wordt uitgezonden op donderdag 6 september. Als steunbetuiging wil EA tijdens die stream 1 miljoen dollar schenken aan de slachtoffers van de schietpartij. Daarnaast organiseert de uitgever ook een extra fundraiser voor mensen die de slachtoffers willen steunen. De opbrengst gaat volledig naar alle personen die het incident meemaakten, alsook de families van Taylor Robertson en Elijah Clayton, twee professionele Madden-spelers die het incident niet overleefden.

Een reactie achterlaten