fbpx

Silent Hill krijgt fan remake in Unreal Engine 5

Hoewel we al jaren zitten te wachten op een een remake of een sequel voor de Silent Hill franchise, laat Konami de verzoeken van de fans zonder schroom aan zich voorbij gaan. Daarom hebben enkele fans het recht in eigen handen genomen om een remake van de eerste game te maken in Unreal Engine 5.

Toegegeven, het project ziet er veelbelovend uit. Het groepje fans dat de remake in elkaar bokst, staat bekend als Codeless Games. Onlangs gaf de groep een eerste glimp van vrij van het project, waarbij ze vroegen om feedback aan fans en Silent Hill fanaten.


In de video hierboven zien we hoe personage James de Midwich Elementary School verkent. Voor veteranen van de reeks een bekende scène, want de locatie was vaak een van de populairste stukken in de game. Zoals je kan zien, ziet het er bijzonder goed uit. Al is de belichting natuurlijk iets fel aanwezig.

Wij hopen in ieder geval dat bovenstaand fan project Konami eens wakker schudt om ook aan een nieuwe Silent Hill te beginnen. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten