fbpx

Servers van The Day Before gaan offline in januari

The Day Before 7

De uitgever van het gecontesteerde The Day Before heeft bekendgemaakt dat de servers van de zombie MMO offline gaan in januari. Dat is nog géén twee maanden na de rampzalige launch.

Het verhaal van The Day Before krijgt van ons dé FAIL-award van 2023. Dankzij enkele tot de verbeelding sprekende trailers groeide de game uit tot de meest gewishliste game ooit op Steam. De Russische ontwikkelaar Fntastic weigerde echter halsstarrig gameplaybeelden te tonen en stelde de release meermaals uit.


Toen ook bleek dat zelfs officiële moderators van het Discord-team nog geen beelden van het spel gezien hadden, werd duidelijk dat er iets niet klopte. The Day Before releaste op 7 december in early acces, maar was helemaal niet wat de makers beloofd hadden. Het werd onthaald met overweldigend slechte reviews.

Enkele dagen na launch maakte de ontwikkelaar bekend dat het de deuren sluiten. De game zou een financiële ramp voor de studio zijn en ze hadden niet meer voldoende budget om de ontwikkeling verder te zetten. Wat er met het geld van de preorders en verkoop zal gebeuren, is niet bekend.

In een verse update op X heeft nu ook uitgever Mytona bekendgemaakt dat de gameservers offline gaan op 22 januari. Als gevolg zal Steam zelf proactief refunds aanbieden. Of de terugbetaling automatisch gebeurt, is op dit moment nog niet bekend.

Een reactie achterlaten