fbpx

Second Extinction wordt next-gen shooter met dino’s

De jacht op dinosuariërs is weer geopend. Second Extinction plaatst je in een post-apocalyptische jungle waar knoerten van hagedissen de plak zwaaien. De shooter kan je met zijn drieën in co-op spelen en komt naar Xbox Series X en pc.

Qua gameplay biedt Second Extinction dus geen al te grote verrassingen. Een squad-based shooter, waarin je met een hoop explosief schiettuig dino’s vol lood mag jagen. Klinkt cool, al belooft ontwikkelaar Systemic Reaction toch nog wat extra’s. Dino’s zijn bijvoorbeeld niet de traditionele creaturen uit de geschiedenisboekjes, maar zijn gemuteerd in dodelijke gedrochten, met speciale krachten. Wat dacht je van een raptor met elektro-krachten? Klinkt scary, niet?


Het verloop van de oorlog tegen de monsters wordt trouwens bepaald door de volledige community. Hoe dat exact in zijn werk gaat is echter niet duidelijk. Misschien kan je bepaalde regio’s op de map enkel de baas als genoeg spelers de aanval inzetten? Of misschien zijn er bepaalde events om de dinopopulatie uit te dunnen? Wij hebben er het raden naar.

Second Extinction wordt ontwikkeld door het team achter Generation Zero, de squad-based mech-shooter op het Zweedse platteland. Een absoluut misbaksel, dus eerlijk gezegd houden wij onze adem niet meteen in voor deze game. Maar kom… dino’s en coole guns? Daarmee heeft de ontwikkelaar ons toch al een beetje ingepalmd. Wij zijn benieuwd.

Second Extinction krijgt trouwens een beta op PC, waarvoor je je nu kan inschrijven. Op voorwaarde dat je een vrienden meebrengt. Registreer je meerdere personen, dan krijg je zelfs extra prijzen voor de uiteindelijke game.

Een reactie achterlaten