fbpx

Scribblenauts Showdown

Onze favoriete woordpuzzelaar Scribblenauts gooit het over een compleet andere boeg: geen focus op creatief puzzelen, wel een showdown tussen vrienden die schietgrage outlaws doet watertanden. Net als in Mario Party neem je het in een reeks mini-games op tegen maximaal drie vrienden. Best vermakelijk, ware het niet dat deze Scribblenauts in solo helemaal op zijn bek gaat.

Scribblenauts Showdown serveert je een zooi aan mini-games (zo’n 27 als we nog kunnen tellen) die opgedeeld zijn in twee categorieën: woord- en snelspel. Veel van deze games zijn gebaseerd op de internethypes uit de laatste jaren. Zonder schroom vertaalden de ontwikkelaars Flappy Bird, Angry Birds, Frogger en nog een handvol andere bekende concepten naar het Scribblenauts-universum. Gelukkig kregen de meeste van deze klakkeloze kopieën een tactische kwinkslag en zijn ze best geschikt om met je neefje of kleine broertje te spelen.

De woordgames zijn een stukje uitdagender. Op basis van een letter of een categorie die je toebedeeld krijgt, moet je een item bedenken om tijdens je minigame te gebruiken. Zo moet je tijdens het vissen beslissen wat je aas wordt. Wie kiest voor een sappige cheeseburger kan in een oogwenk drie vissen verleiden. Het meeste plezier beleefden we echter in Drone Drop waarbij je zo zwaar mogelijk voorwerpen moet bedenken die je daarna met je helikopter op een weegschaal moet droppen? Mollige baby. Marmeren toiletpot. Mammoet! De meest bizarre woordkeuzes zorgen voor het hoogste fungehalte.

Is hersenloos minigames spelen niet jouw ding? Dan moet je kiezen voor het speltype Showdown dat de tactiek en spanning opdrijft. Een moderne versie van Ganzenbord, zeg maar, maar dan met card decks. Die kaarten bepalen welke minigame je speelt en wat de winst oplevert. Onvoorziene wendingen gegarandeerd, samen met getier en schatergelach van je medespelers. Dit gezegd zijnde: speel Scribblenauts enkel in gezelschap. Want op je eentje verdwijnt het spelplezier volledig. De computertegenspeler is ofwel oerdom of plots foutloos goed. En de makers weigerden ook om hier een online multiplayer te integreren. Vermakelijk voor even, maar dan vooral op de Switch én met een bende creatieve vrienden.

[thb_gap height=”30″]
6.2
  • Geniaal op de Switch
  • Perfecte partyspel met vrienden
  • Oersaai in solo
  • Geen online multiplayer

BESLUIT

Een reactie achterlaten