fbpx

Nintendo slaat Gamescom over dit jaar

Gamescom Nintendo

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het niet aanwezig zal zijn op Gamescom 2024. De uitgever was vorig jaar wel aanwezig met een uitgebreide stand, maar slaat Keulen dit jaar over.

De Duitse tak van Nintendo liet aan GamesWirtschaft weten dat Gamescom traditioneel een belangrijk event is in de jaarkalender van Nintendo. Toch heeft de uitgever na veel interne overweging beslist om de beurs dit jaar over te slaan. Wie de games van Nintendo wil testen, kan dat via een heleboel kleinere events verdeeld over Duitsland.


De beslissing om Gamescom te skippen, is best vreemd. Talloze fans en insiders gingen er namelijk van uit dat Nintendo dit jaar de Nintendo Switch 2 zou onthullen. De uitgever zou immers vorig jaar op Gamescom tech demo’s van de nieuwe hardware getoond hebben achter gesloten deuren.

De consensus bij insiders was oorspronkelijk dat de opvolger van de Nintendo Switch eind 2024 zou lanceren. Al werd die datum mogelijk al verschoven naar begin 2025, zodat de uitgever genoeg software zou hebben om de console te ondersteunen bij launch. Dat laatste lijkt nu het geval.

Een reactie achterlaten