fbpx

Samsung onthult nieuwe Odyssey gaming monitors met anti-glare

samsung G6 en G8 3

Samsung heeft twee nieuwe gaming monitoren onthuld binnen zijn Odyssey-reeks. Beide OLED-monitoren hebben een matte look dankzij Samsungs eigenste anti-reflectietechnologie. En zitten tjokvol technologie. Wij mochten ze alvast testen tijdens een exclusieve showcase in Londen.

In Samsung KX, Samsungs eigenste experience centre in het hippe King’s Cross-kwartier in Londen, werden beide nieuwkomers van de Odyssey-lijn onthuld. De G8 (G80SD) is met 32 inch de grootste, levert 4K en kost 1299 euro. Het kleinere broertje G6 (G60SD) is 27 inch groot en heeft een prijskaartje van 899 euro.


samsung G6 en G8 4

Veel glans, geen reflectie

Dat Samsung volop voor design gaat, valt op. In tegenstelling tot andere gameschermen hier geen lompe, hoekige ondingen die je enkel kwijt kan in een donkere speelruimte. De flinterdunne Odyssey G60  en G80 hebben beiden een slank, metalen design met coole RGB-verlichting aan de achterkant.

Nog een onderscheidende factor is de matte look. Beide schermen zijn uitgerust met Samsungs eigenste Glare Free-technologie die zorgt voor verminderde reflecties. Zo kan je gemakkelijk in een felverlichte omgeving gamen, zonder aan beeldscherpte of contrast te moeten inleveren.

Beide monitoren zijn voorzien van Samsungs nieuwe Safeguard+, die door middel van een pulserende heat pipe achter het paneel het inbranden moet voorkomen. Bij statische afbeeldingen (denk menu’s, logo’s of laadschermen) wordt de helderheid ook automatisch verlaagd. Het Dynamic Cooling Systeem zorgt ook nog eens voor een verbeterde verspreiding van de warmte en afkoeling.

samsung G6 en G8

AI geïntegreerd

Waar zit het prijsverschil dan voor beide schermen? Naast het verschil in schermgrootte, resolutie en refresh rate (de G8 heeft 360Hz) is de duurdere Odyssey G8 ook Samsungs eerste gaming monitor met AI. In het scherm zit namelijk de nieuwe NQ8 AI Gen3-processor die Samsung ook voor zijn 8K tv’s gebruikt. Die kan het beeld naar 4K upscalen wanneer je de smart tv-apps gebruikt. Handig wanneer je Netflix-series of games wil streamen.

Qua aansluitingen zit het ook bij zowel de G8 als de G6 snor. Je mag rekenen op twee HDMI 2.1-poorten en een fullsize-DisplayPort 1.4-ingang. Er zijn ook twee USB 3.1-poorten, maar geen USB-C-poort. In de video onderaan dit bericht kan je de OLED Odyssey G8 in al zijn glorie bekijken.

De Odyssey OLED G8 is vanaf midden juli te koop voor 1299 euro, terwijl de Odyssey OLED G6 nu al in de winkels ligt voor 899 euro.

Samsung odyssey G8 G6

Een reactie achterlaten