fbpx

‘Rocksteady werkt aan Suicide Squad game’

Suicide Squad

Er zijn al heel wat geruchten gepasseerd over de nieuwste game van Rocksteady Studios, de ontwikkelaar achter de Batman Arkham-reeks. Volgens enkele roddels zou de studio werken aan een nieuwe Batman-game, anderen melden dan weer dat het gaat om een Superman -ame. Een compleet nieuw gerucht ontkent beide en stelt dat Rocksteady sleutelt aan een Suicide Squad game met Destiny-mechanismen.

Het gerucht dook op nadat er een vermoedelijk intern marketing document lekte van Warner Bros. Montreal. Het document laat vallen dat Warner Bros. de nieuwe titel onthult op 4 juni, een week voor E3. Nu lijkt het onderstaande Word-document verdacht veel op iets wat eender wie kan uittikken, maar opvallend genoeg lekte ook het bestaan van Mortal Kombat 11 via een gelijkaardige interne marketing briefing.


De briefing onthult verscheidene details: zo zou Ra’s Al Ghul een timed exclusive Raid Mission zijn voor gamers die het spel pre-orderen. Daarnaast wordt zelfs de achtergrondmuziek van de onthullingstrailer beschreven.

Verder wordt Gotham City als eerste speelbare regio geïntroduceerd tijdens een on-stage gameplaypresentatie. Ook de E3-demo, voor zowel pers als bezoekers, zal zich in de stad afspelen. Na de gameplay-onthulling zou ook Star City onthuld worden.

Natuurlijk blijft dit zonder een bevestiging van Warner Bros. slechts een sappig gerucht. Al rest er ons nog één detail te vertellen. Game-industrie Insider Jason Schreier, die ook journalist is bij Kotaku.com, had waarschijnlijk kennis van het project en lijkt het gerucht te bevestigen. Twitter-gebruiker James Sigfield stuurde Schreier een persoonlijk berichtje, waarop de man het volgende antwoordde (pauzeer de video @ 0:05):

Vrij geloofwaardig allemaal dus, al zijn wij toch niet helemaal zeker wat we ervan moeten denken. Hieronder vind je trouwens het gelekte interne marketing document nog. Wat denken jullie ervan?

Een reactie achterlaten