fbpx

‘Rockstar werkt aan middeleeuwse openwereldgame’

Aan welke games zou Rockstar nu werken? GTA 6? Bully 2? Dat is hoogst waarschijnlijk allemaal correct, maar Rockstar zou daarnaast ook een game in ontwikkeling hebben die zich afspeelt in de middeleeuwen. De game heet intern ‘Project Medieval‘ en zou al begin 2021 komen.

Een tijdje geleden waren er al geruchten dat Rockstar een game met middeleeuwse setting aan het maken was. En nu duiken er alweer aanwijzingen op. Gamesradar spotte op een LinkedIn-profiel van Rockstar-werknemer Pawas Saxena dat hij als character artist werkt aan een onaangekondigd Rockstar-project. Jobomschrijving (zie ook screengrab onderaan): “creating modular enviroment pieces with organic finish carefully following medieval architectural style.”


De omschrijving is ondertussen verwijderd van de LinkedIn-pagina, maar het deed de bal rollen. Op reddit doken ondertussen nog meer sappige geruchten op: het zou gaan om een middeleeuwse openwereldgame met zwaardvechten en duels als centrale gameplay mechanic. De game zou gepland staan voor release begin 2021 (nog voor GTA 6 en Bully 2) en binnenkort worden onthuld. Allemaal vrij voor de hand liggend, dus neem dit met een stevige schep zout.

Waar of niet? Wat denken jullie? Wij zien een middeleeuwse GTA eerlijk gezegd helemaal zitten!

Een reactie achterlaten