fbpx

Rockstar voor de rechter door GTA: Vice City

In de nieuwste episode van ‘Belachelijke rechtzaken tegen Rockstar‘ bespreken we de aanklacht van Psychic Readers Network, een Amerikaanse televisiezender die vindt dat de gelijkenis van zijn medium Miss Cleo gebruikt werd voor het personage van Auntie Poulet in GTA: Vice City. Volgens de zender blijft Rockstar onterecht geld verdienen met een personage dat met haar donkere huid en Jamaicaanse accent rechtstreeks gebaseerd is op een van hun persoonlijkheden.

Vreemd dat de televisiezender pas nu met een rechtszaak komt, want GTA: Vice City ligt ondertussen al 15 jaar in de rekken. Volgens het tv-kanaal is er echter geen beter moment, want ‘door heruitgaven en spin-offs blijft Rockstar geld verdienen door de persona van Miss Cleo uit te buiten’. Volgens het kanaal zou de ontwikkelaar al meer dan 500 miljoen dollar opgestreken hebben dankzij Miss Cleo. Daarnaast wijst het netwerk ook op het feit dat Rockstar Youree Harris, de actrice die Miss Cleo speelde, heeft ingehuurd als stem-actrice voor Auntie Poulet.


Of de personages werkelijk op elkaar lijken? Oordeel vooral zelf.

grand-theft-auto-miss-cleo

Wat Psychic Readers Network uiteraard vergeet, is dat Vice City, zoals de hele GTA-reeks trouwens, een sappige satire op de werkelijkheid is. Eerder werd de aanklacht van Lindsay Lohan ook al verworpen en het zou ons niet verbazen als dat in het bovenstaande geval ook gebeurt.

Een reactie achterlaten