fbpx

Rockstar toont wildernis van Red Dead Redemption 2

Of Red Dead Redemption 2 goed wordt? Retorische vraag natuurlijk, want je hebt het antwoord al kunnen lezen in onze uitgebreide hands-on. Voor wie nog niet overtuigd is, heeft Rockstar alweer een lading extra info gedropt. Tijd om eens kijken wat er leeft in de wildernis van de game. En belangrijker: hoe je er moet overleven.

De diverse landschappen en omgevingen in Red Dead Redemption 2 zijn een thuis voor zo’n 200 verschillende dieren, vogels en vissen, die allemaal reageren en interageren op de omgeving op een unieke manier.


Grote kuddes herten en bizons grazen op de pleinen. Zalmen proberen watervallen te beklimmen. Een roedel wolven stalkt zijn prooi in de wouden. Grizzly beren richten zich op wanneer ze zich bedreigd voelen. Een gigantisch ecosysteem dus, waarin elke soort vecht om te overleven. En dus is het een gevaarlijke plek als je niet weet waar je mee bezig bent.

Jagen en Vissen

Je belangrijkste activiteiten in de wildernis zijn daarom vissen en jagen. Niet allees levert dat voedsel op, maar ook waardevolle materialen die je kan verkopen. De rivieren van Red Dead Redemption 2 zitten vol vis, dus is het juiste aas een must als je op zoek bent naar een specifiek exemplaar.

Ook jagen is een kunst, want een dier tracken vergt heel wat geduld en concentratie. Sta je verkeerd in de wind, dan kan je zelfs je positie verraden. Zelfs het dodende schot van je rifle is van uiterst belang, want roekeloos schieten beïnvloedt de kwaliteit van het vlees en de pels. En daardoor kan je dus minder verdienen.

Een succesvolle jacht is een bron van inkomsten. Al is het soms veiliger om het karkas te kuisen als je terug in je kamp bent. Even die ree op je paard leggen en dan ben je er klaar voor. Wat je doet met het dier, is jouw keuze. Je kan het vlees en de vacht verkopen, al kan je natuurlijk ook een feestmaal organiseren voor het hele kamp en nieuwe kleding maken voor wie dat nodig heeft.

Paarden temmen

Zoals in de voorganger, kan je ook in Red Dead Redemption 2 paarden vangen en africhten. In de wildernis van de game vind je zo’n 19 rassen. Van Appaloosa’s en Arabieren tot Shires en Mustangs: elk paard heeft zijn eigen karakter.

Je trouwe viervoeter is natuurlijk je beste maat en die is minstens even belangrijk als de man die naast je staat in een vuurgevecht. Verzorg je paard goed en geef het voldoende te eten, dan zal-ie sterker en kalmer worden als jij in de buurt bent. Dankzij de 59 verschillende vachtkleuren en een waaier aan accessoires zoals zadels, sporen, zadeltassen en nog veel meer, is jouw trouwe viervoeter altijd uniek. O ja, en hij heeft dynamische testikels die reageren op de temperatuur. Echt waar!

Je paard is trouwens meer dan alleen een vervoersmiddel, want het is een onmisbare jachtpartner. Zo kan je je buit vervoeren naar je kamp. Maar daarnaast is het ook je mobiele opslagplaats. Wapens en maskers kan je verstoppen in de zadeltassen, zodat je een hinderlaag van bandieten altijd de baas kan.

Dat Red Dead Redemption 2 vol minutieuze details zit, is bij dezen nog maar eens bewezen. 26 oktober kan er niet snel genoeg zijn.

Een reactie achterlaten