fbpx

Rockstar onthult waarom er geen singleplayer DLC voor GTA V is

We zaten er allemaal op te wachten, maar het kwam niet. En als we design director bij Rockstar Games Imran Sarwar mogen geloven zal het waarschijnlijk ook nooit komen. In een interview met Game Informer verklapt hij waarom er nog steeds geen singleplayer uitbreiding voor Grand Theft Auto V is verschenen.

Volgens Sarwar was het helemaal geen bewuste beslissing, maar eerder een combinatie van verschillende factoren die ertoe leidde dat er geen tijd of budget meer was voor het maken van verhaal-DLC. De ontwikkeling van de next-genversie bijvoorbeeld eiste een extra jaar van het ontwikkelingsteam op. Bovendien zag Rockstar veel potentieel in GTA Online, waardoor heel veel resources naar het uitbouwen van het multiplayerluik gingen.


Sarwar vertelt ook dat ze bij Rockstar singleplayercontent enorm belangrijk vinden, maar GTA V al een erg lang en compleet verhaal had gekregen. Met andere woorden: het hoefde niet per se en daarom was een verhaalexpansie ook geen prioriteit voor Rockstar.

Of het ooit nog komt? Dat betwijfelen we ten sterkste. “Er zijn ook nog andere games waar we aan werken,” vertelt Sarwar tijdens het interview. “Vooral Red Dead Redemption 2.” Met die westernklepper in het verschiet zullen volgens Sarwar zelfs de updates voor GTA Online worden afgebouwd. En na die release is het tijd voor nieuwe projecten.

Klinkt allemaal logisch, maar we vinden het toch sneu. Een extra avontuurtje met Trevor hadden wij zeker niet afgeslagen.

 

Een reactie achterlaten