fbpx

Rockstar gaat laadtijden GTA Online inkorten dankzij oplossing van speler

De rampzalig lange laadtijden voor GTA Online zijn binnenkort verleden tijd. Althans op pc. Ontwikkelaar Rockstar is namelijk van plan om een patch te lanceren die gebaseerd is op het codeerwerk van de modder die erin slaagde de laadtijden met 70% te verkorten.

Die modder heet T0st en slaagde erin de code van GTA Online op pc zo aan te passen dat  de laadtijden zo’n 70% korter zijn . Waar hij voordien 6 minuten moest wachten, was dat na de implementatie van de patch nog slechts 60 seconden. En hoewel T0st de update gratis aanbood voor andere spelers, was hij bang dat Rockstar hem zou bannen voor zijn gepriegel aan de code.


Helemaal niet dus. Rockstar Games bevestigt laat weten dat ze het werk van de modder geslaagd vinden en dat ze de fix zelf zullen toevoegen in een toekomstige update. Wanneer die live gaat, deelde de studio helaas niet mee. Daarnaast is het ook niet duidelijk of de update mogelijke verbeteringen met zich meebrengt voor de consoleversies.

Of de modder zelf blij is met de uitkomst? Ongetwijfeld wel. Hij kreeg zo’n 10.000 dollar via het Bug Bounty Program van Rockstar en de studio bedankte hem uitvoerig voor bewezen diensten.

Een reactie achterlaten