fbpx

Hacker slaagt erin laadtijden GTA Online te verkorten met 70%

GTA Online hack

Wie GTA Online regelmatig speelt, kan beamen dat het een tijdje duurt voor je effectief dood en verderf kan zaaien in de straten van Los Santos. Dat komt door de belachelijk lange laadtijden, waar je soms tot 7 minuten zit te wachten. Een pc-speler met sterke modding skills is er nu in geslaagd om die laadtijden in te korten met zo’n 70%. Allemaal dankzij een eenvoudige hack.

Het was Modder T0ST die op de proppen kwam met een oplossing voor die lange laadtijden. En die was eigenlijk behoorlijk simpel. We zullen je de technische details besparen, maar via Taakbeheer op zijn pc ontdekte T0ST al snel dat de processor een bottleneck vormde tijdens het laadproces van GTA Online. De hardware wordt onder enorme druk gezet, omdat de game een gigantische database moet lezen telkens GTA Online wordt opgestart.


T0ST ging bijgevolg zoeken waar het probleem zich verschuilde in de code en bokste al snel een eigen bestand in elkaar. Door dat te implementeren in het gamebestand van GTA Online, kortte hij de laadtijden met zo’n 70% in. Zo werd de laadtijd gereduceerd van 7 minuten naar iets minder dan 2 minuten. Wie de volledige operatie zelf eens wil uitpluizen, kan hier alle details nalezen.

Wil je de oplossing zelf eens uittesten, wees dan wel gewaarschuwd. Voer je de hack uit dan pas je immers een online multiplayergame aan, wat tegen de regels van Rockstar Games is. Als gevolg kan je tijdelijk of permanent geband worden. Knoeien met de singleplayer is geen probleem.

Een reactie achterlaten