fbpx

Het adembenemend mooie Rime steekt terug de kop op

De ontwikkeling van de sprookjesachtige indiegame Rime wordt dan toch voortgezet. Ontwikkelaar Tequila Works heeft een samenwerking aangekondigd met de vrijwel onbekende uitgevers Grey Box en Six Foot. Een opmerkelijke zet na het hobbelige parcours dat de game de afgelopen jaren heeft afgelegd.

De voormalige PS4-exclusive werd aangekondigd tijdens Gamescom 2013, maar verloor Sony als uitgever toen bleek dat de demo eigenlijk een CGI-filmpje was en de makers nog helemaal geen speelbare versie van de game klaar hadden. Dat de ontwikkelaar na dat debacle toch twee nieuwe uitgevers heeft kunnen strikken, is opmerkelijk.


Christian Svensson, de COO van Six Foot zegt blij te zijn om met een gepassioneerd team als Tequila Works te kunnen samenwerken. Daarbovenop meldt hij dat Rime een unieke ervaring wordt die gepland staat voor eind volgend jaar .

Rime werd na zijn bekendmaking door veel journalisten omschreven als het bastaardkind van ICO en Shadow of the Colossus. In dit avontuur speel je een jonge schipbreukeling die op een mysterieus eiland de geheimen van een lang vergeten beschaving moet blootleggen.

Begin volgend jaar pas krijgen we de eerste échte gameplaybeelden te zien en maken de makers bekend naar welke platformen de game komt. Hier nog eens de oude aankondigingstrailer uit 2013. Hopelijk ziet Rime anno 2017 er nog even sprookjesachtig uit…

Een reactie achterlaten