fbpx

HPTO

Viper V770 gaming keyboard

Viper V770 review

Wie op zoek is naar een degelijke gaming toetsenbord kan er niet om heen: genoeg flashy keyboards te vinden die je in veel gevallen na één spelsessie al in de prullenbak wil dumpen. Aan Invader om de het kaf van het koren te scheiden. De Viper V770 bijvoorbeeld ziet er erg vet uit (oplichtende slangenlogo’s zijn altijd cool), maar doet-ie ook wat hij moet doen?

IMG 2807


Meer is beter

Fabrikant Patriot Memory is vooral bekend voor zijn opslaggeheugen en andere onderdelen voor jgaming pc’s. Drie jaar geleden beslisten de Amerikanen om zelf accessoires te gaan uitbrengen. Dat werd Viper Gaming en hun vlaggenschip was toen en is nog steeds de V770, een gaming toetsenbord met zoveel toeters en bellen dat we zelfs pas na enkele dagen de uitschuifbare smartphonehouder hebben ontdekt. Maar is meer ook beter? In dit geval wel.

Net zoals de Viper V308 headset zijn we fans van het design. Oké, niet zozeer van de schreeuwerige verpakking, wel van de stoere look die ons spontaan doet denken aan een nineties actiefilm met Stallone. Of Schwarzenegger. Maar alleszins met veel explosies en een minimale bodycount van 150. Het geborstelde aluminium chassis, de zwarte robuuste toetsen, de oplichtende adder op de magnetische handssteun: we vinden het een heerlijke vibe hebben. Of dat ook de effectieve bedoeling van de ontwerper is, laten we in het midden.

IMG 2809

RGB opties zat

Oplichtende toetsen is vandaag een must als je een gaming keyboard op de markt wil brengen. En dat is met de Viper niet anders. Niet alleen kan je de patronen en kleuren gaan instellen, ook de bijgeleverde handsteun – die zich lekker magnetisch vastklikt aan het keyboard zelf – bevat RGB-verlichting die je apart kan gaan instellen. Dat doe je allemaal via software die er ietwat old school uitziet, maar doet wat het moet. Je kan verschillende animaties en lichtprofielen gaan instellen en gemakkelijk veranderen van lichtmodus via de sneltoetsen bovenaan het toetsenbord.

Naast de verlichting kan je zo goed als alles aan het bord gaan customizen, van latency en responsiviteit tot het aanmaken van verschillende profielen afhankelijk van het gamegenre. Of verschillende functies aan toetsen gaan toewijzen om er zo hot keys van maken. Onder de caps zitten rode Kailh switches ontworpen voor snelle gameplay. Ze zijn zacht aan en je hoeft weinig kracht uit te oefenen om ze in te drukken. Belangrijk: ze voelen precies aan en hebben geen tactiele feedback. De specs zijn volgens kenners uitstekend (4mm travel distance, 2mm actuation point) al hoeven wij geen cijfers of technisch woordenboek om

Minder goed nieuws voor wie houdt van kraaknette toetsenborden: de keys zijn niet ingezonken in het metalen chassis. Hierdoor kan er wel erg gemakkelijker stof tussen gaan zitten. Door de hoge positie kan je de toetsen echter wel gemakkelijk met de bijgeleverde grijper eruit halen. Wat handig is om schoon te maken of wanneer je keys desgewenst te vervangen.

IMG 2808

Veel extra features

Voor wie ervan houdt: aan de linkerzijde vind je vijf macro keys die je via de software kan programmeren. Handig voor wanneer je vaak dezelfde combo moet intikken, maar de laatste jaren hebben ze aan populariteit ingeboet omdat ze bij online gaming vaak als cheaten worden gezien. Maar de optie is er, ongeacht je menig erover. De extra rij keys bovenaan, bewijzen dat de ingenieurs vooral aan het praktisch nut hebben gedacht: zo is er een tandwieltje om het geluidsvolume snel aan te passen en set multimedia keys.

Het zijn net de extraatjes die het hem doen. Zo vind je ook een extra USB 2.0 poort die dient als pass through en waar je dus alles kan op aansluiten. Van camera of podcast mic naar een USB headset. Ontzettend handig zodat je niet voortdurend hoeft te aan de achterkant van je pc hoeft te zitten wroeten. Aan de rechterkant heeft Viper dan weer een audiojack aansluiting voorzien voor de klassieke headset. En dan is er nog het bakje aan de bovenkant dat je kan uitschuiven om je smartphone in te plaatsen. Komt aardig van pas wanneer je je smartphone wil opladen via de USB-poort, maar toch je berichten of notificaties wil volgen tijdens het spelen.

De Viper V770 biedt met zijn richtprijs van €120 heel veel coole features. Het werkt bovendien allemaal prima en maakt van de Viper V770 meer dan gewoon een gaming toetsenbord. Het is haast een multifunctionele hub die niet alleen bijzonder praktisch is – geen gedoe met snoeren naar je pc zelf – maar ook high-end aanvoelt. Nadeel: je hebt er wel twee USB-poorten voor nodig. Al zal dat de gemiddelde gamer worst wezen.

  • cool design
  • geïntegreerde USB-poort is handig
  • premium feel
  • koptelefoonaansluiting en smartphonehouder
  • eist 2 USB-slots op

BESLUIT

De Viper V770 heeft niet alleen een vet design, hij voelt ook erg premium aan. Dankzij zijn vele extra features (waaronder de geïntegreerde USB-poort) is de Viper meer dan louter een gaming keyboard. Aanrader!  

Een reactie achterlaten