fbpx

Sea of Thieves: Cursed Sails

Tijd om die kroes bier en je beste zeemansliederen weer boven te halen, want de nieuwste update van Sea of Thieves is in volle gang. In Cursed Sails mag je vervloekte piratenschepen opjagen en naar de haaienkelder sturen. Een pittige opdracht, al levert het heerlijke zeeslagen op.

Tactisch teamwerk

Iets wat we voordien een beetje misten in Sea of Thieves, is de nood om samen te werken. Een zootje spelers dat in een crew geplaatst wordt via matchmaking, doet zijn best om het schip drijvende te houden, maar vlotte, gecoördineerde samenwerking is er zelden. Dat is anders in Cursed Sails, want een confrontatie met een skelettenschip is mega-intens. Wij zijn een paar keer terechtgekomen in goed georganiseerde teams en dat levert prachtige taferelen op. Terwijl de kapitein zijn sloep door de wateren loodst, laat de crew de kanonnen blaffen en zorgt ze ervoor dat de romp het niet begeeft. Geweldig om te ervaren.

Wanneer de vijand zijn vervloekte kanonskogels bovenhaalt, word je pas echt getest. De projectielen verhinderen je om het schip te besturen, waardoor rotsformaties in zee een extra bedreiging zijn. Soms beletten de kogels je zelfs om munitie of reparatieplanken uit het ruim te halen, zodat je aangewezen bent op de voorraad die je bij je hebt. Is die op, dan moet je onderling van taak wisselen met chaos en paniek tot gevolg. Bij momenten was het hele team dan maar water aan het scheppen om de patattenbak boven water te houden. Intens, maar tegelijk hilarisch en een verademing als de vervloekte schepen uiteindelijk neergaan.

Kort, maar krachtig

De gevechten met de Cursed Sails zijn bijzonder leuk, maar tegelijkertijd hebben ze niet veel om het lijf. Er zijn zo’n drietal variaties en hoewel elke zeeslag anders speelt, heb je alles wel gezien wanneer je het laatste schip doorzeefd hebt. Oké, je krijgt dan wel een hoop nieuwe commendations en titels, maar voor spelers zonder verzameldrang betekent dat weinig. Wel cool is dat je een shitload aan geld en dubloenen krijgt om je personage en schip te personaliseren.

Verder is het zonde dat niet alle content van Cursed Sails permanent is. Zo mis je een paar cosmetische items als je niet alle confrontaties voor 21 augustus voltooit. Daarnaast kan je de campagne om het lot van Wanda The Weaponsmith te achterhalen ook maar tot die datum spelen. We begrijpen uiteraard dat er event-specifieke beloningen zijn, maar verhaalcontent hoeft echt niet tijdelijk te zijn, aangezien de wereld van Sea of Thieves sowieso wat meer narratieve diepgang kan gebruiken.

6.8
  • epische zeeslagen
  • dwingt spelers tot samenwerken
  • slechts kleine toevoeging
  • te snel uitgespeeld

BESLUIT

Cursed Sails voegt een resem epische zeeslagen toe die spelers dwingt tot intens samenspel. Al is het nog steeds niet genoeg om het ware potentieel van Sea of Thieves te ontgrendelen.

Een reactie achterlaten