fbpx

Crysis Remastered (Switch)

Crysis Remastered Switch Site

But can it run Crysis? De legendarische shooter liet anno 2007 ofwel je pc smelten, ofwel kroonde hij je tot de coolste dude van je woonwijk. In 2011 maakte hij al de sprong naar de consoles en nu krijgt de nanosuitsoldaat alwéér een grondige poetsbeurt. Opvallend: zowaar de Nintendo Switch-versie komt als eerste aan de beurt.

EXTRA

Crisis op de Switch

Hoe die vork precies in de steel zit? De vele Crysis-fans vonden dat deze geremasterde versie op PS4 en Xbox One er te slecht uitzag in de eerste gameplaytrailer. Waarna Crytek de koe bij de hoorns vatte en zijn ontwikkelaars extra tijd gaf om de game verder te polishen. Voor de Switch-versie hadden ze echter ontwikkelaar Saber Interactive ingeschakeld en die jongens hadden hun werk wèl gedaan.


We hadden eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Saber Interactive verzorgde ook al de Switch-versie van The Witcher 3 en die vonden we voortreffelijk. Deze Crysis Remastered ziet er zelfs nog beter uit dan de PS3- en Xbox 360-versies van destijds en da’s best wel sterk. Er is geen mooiere shooter beschikbaar op Nintendo’s handheld, al betaal je daar natuurlijk wel een prijs voor: de laadtijden zijn best lang en het kleine beetje oponthoud bij elke checkpoint verraden dat Crysis de technische limieten van de Switch heeft bereikt. Soms voel je de CPU van de Switch gewoonweg knarsen, al merk je daar tijdens het knallen eigenlijk weinig van.

2 Crysis

Gouwe ouwe

Een sterke port op technisch vlak, maar of het 13 jaar oude Crysis nog kan wedijveren met het nieuwe shootergeweld? Best wel. Als Nomad, lid van een hoogtechnologisch Special Forces-team moet je op een fictief Koreaanse eiland ondersteuning bieden aan een team van Amerikaanse archeologen. Dat het om een buitenaardse ontdekking gaat die de Koreaanse voetsoldaatjes doet verbleken, moet je erbij nemen.

In deze semi-open wereld is oorlogje spelen wel erg dolletjes en dat komt door je nanosuit. Die tovert je om tot supersoldaat die megasprongen maakt, onzichtbaar kan worden (denk Predator), superarmor activeren, en ga zo maar voort. Zowat alles op het eiland kan bovendien kapot, waardoor deze shooter eerder lijkt op een 10-uur durende Michael Bay-film. Een rollercoaster van vuurgevechten en explosies die de basis legde voor vele hedendaagse shooters.

Alleen zijn die mindere kantjes van vroeger nog steeds aanwezig. Je computergestuurde vijanden zijn erg overpowered: van mijlen ver spotten ze je, waardoor zo goed als elke sluipsessie in een schietfestijn ontaardt. Het besturen van voertuigen voelt daarnaast ook verouderd aan. Een zorgeloos ritje met de jeep zit er niet in, gezien de weg volgen al een stevige uitdaging is. Maar goed, dit is een remaster, geen remake, dus mogen we ook niet verwachten dat de devs meteen alles gaan redesignen.

1 FcSmwR6inSU7x472QBudYP

Technisch sterk

Crysis Remastered draait vrij consistent op Nintendo’s hybride console. Je krijgt altijd 30 fps en de resolutie schommelt tussen de 900p en 540p in docked mode en tussen de 700 en 540p in handheldmode om alles smooth te houden. En het draait bijzonder vlot voor het grootste deel. We ervaarden enkele kleine haperingen, maar niets dat je uit de ervaring haalt. De nieuwe belichting laat deze oude knakker er ook weer goed uitzien en de toevoeging van de gyroscoop-aim werkt best goed. Al blijft de Pro controller wel de aangewezen speelwijze om spastische klauwen te vermijden.

De gameplay is waardig ouder geworden en zorgt ervoor dat Crysis nog steeds zijn mannetje staat tussen het nieuwe schietgeweld. Oké, de plottwists en diepgang in de personages zijn anno 2020 niet bijzonder sterk. En de open werelden van vandaag zijn nu ook echt wel een pak opener. Maar toch blijft het ongelooflijk dat je deze klassieker op je Switch kan spelen zonder dat hij smelt…

8.0
  • draait heerlijk vlot
  • dolle Michael Bay-rit
  • legendarische game
  • Nanosuit blijft cool
  • voertuigen onbestuurbaar
  • overdreven AI

BESLUIT

Crysis staat dertien jaar na datum nog steeds zijn mannetje. En belangrijker: dit bewijst dat Nintendo’s console perfect een topshooter aankan. Hopelijk volgen er nog.

Een reactie achterlaten