fbpx

Astro Bot Rescue Mission

Bij Invader zijn we er nog steeds rotsvast van overtuigd dat VR voor een geweldige game-ervaring kan zorgen. Enkel zonde dat we de titels die écht de moeite zijn, op één hand kunnen tellen. Met Astro Bot Rescue Mission zet Japan Studio zo maar eventjes een platformgame in de markt voor VR wat Mario 64 ooit deed voor 3D-platformen: een showcase bieden voor wat mogelijk is en ons doen watertanden naar de toekomst. Ga niet op het uiterlijke af: onder dat schattige uiterlijk schuilt zowaar de best VR-ervaring van het moment.

Gecontrolleerde chaos

Het ruimteschip van Kapitein Astro werd aangevallen en zijn honderden robotvrienden geraakten verspreid over het hele universum. Jij moet ze in vijf verschillende VR-werelden de reddingsacties van Captain Astro in goede banen leiden. Besturen doe je met een DualShock-controller terwijl je jezelf ook buiten schot moet proberen houden. Het leveldesign is clever: de robots zitten verstopt in de omgeving die jij op verschillende manieren moet uitkammen, overwinnen en bij momenten je grijze cellen stevig aan het werk zetten om je vrienden te helpen.

Het grote voordeel van Astro Bot: je speelt deze game niet, je zit er écht in. Door het briljante ontwerp moet je echt goed zoeken naar het juiste pad. Soms zit een robot verstopt achter een paal en moet je letterlijk even uit je zetel gaan hangen. Ook de level-specifieke gadgets zijn een schot in de roos. Zo kan je shurikens lanceren om er vervolgens zelfs op te gaan stappen. Slim gevonden en dikke VR-pret. De bosses zijn pittig, maar fantastisch. Een robotgorilla of gigantische spin te lijf gaan, heeft net dat tikje meer wanneer het beest levensecht voor jou staat.

VR-totaalbeleving

De VR biedt écht een meerwaarde en de implementatie ervan zorgt voor een betere ervaring van wat anders gewoon een leuke platformgame was geweest. De tonnen charme maken dit een echte aanrader voor platformenfans die helemaal in de ervaring gezogen willen worden. Al zijn we ook niet onverdeeld positief. Astro Bot kan soms erg hectisch zijn. Wanneer zo’n vervelende troep bijen beslist jou aan te vallen bijvoorbeeld of je het spuug van je bril moet afshaken terwijl je Astro over een obstakelparcours helpt.

De actie kan overweldigend zijn, waardoor het moeilijk wordt om het overzicht te bewaren. Maar dat is zowat ons enige minpunt bij deze VR-topper. De besturing is gelukkig voldoende responsive om het geheel zelfs tijdens de lastigste momenten meer dan een aangenaam te houden. En nog meer goed nieuws: de jongens van Japan Studio hebben ook gedacht aan de ervaren gamers. Het bevrijden van robotten wordt steeds lastiger, vooral als je ook voldoende coins wil verzamelen of die dekselse kameleons vinden. En da’s eens iets anders dan de doorsnee VR-game waar je na 3 uurtjes klaar mee bent. Een aangename verrassing waar we in de toekomst absoluut meer willen van zien.

8.9
  • VR is échte meerwaarde
  • bakken charme
  • heerlijke platformactie
  • soms te hectisch

BESLUIT

Astro Bot is een heerlijke VR-platformer geworden vol originele ideeën en geniale VR-momenten. Sony, laat Captain Astro aub het boegbeeld van de PlayStation VR worden!

Een reactie achterlaten