fbpx

Respawn werkt aan singleplayer spin-off van Apex Legends

Apex legends spinoff

Uit enkele vacatures van Respawn Entertainment is duidelijk geworden dat de Amerikaanse ontwikkelaar werkt aan een spin-off van zijn battle royale shooter Apex Legends. Het gaat om een verhaalgedreven singleplayer shooter in het universum van Apex Legends.

De vacatures op de website van Respawn (via Dexerto) laten er weinig twijfel over bestaan: de studio heeft verschillende vacatures openstaan voor een “Apex Legends Universe FPS”. In de beschrijving maakt Respawn duidelijk dat het om een singleplayergame gaat en nog geen volledige goedkeuring heeft van EA. Het project kan met andere woorden nog geannuleerd worden.


Apex Legends startte zelf als een spin-off van de mechshooter Titanfall. Of dit nieuw project misschien over Titanfall 3 gaat? Dat kan. Al zal EA gezien de grotere naambekendheid van Apex Legends opteren om die naam te gebruiken.

Ontwikkelaar Respawn heeft veel hooi op zijn vork: naast deze singleplayer spin-off van Apex Legends (en voortdurende updates voor Apex Legends zelf) werkt de studio aan drie verschillende Star Wars-projecten. Naast Star Wars: Jedi Survivor die begin 2023 komt, is er ook een Star Wars FPS en Star Wars strategiegame in ontwikkeling.

Een reactie achterlaten