fbpx

Release van Star Wars: Knights of the Old Republic nog ver weg

KOTOR

Nu mega-uitgever Embracer dochterbedrijf Saber Interactive voor 500 miljoen dollar heeft verkocht, zou je denken dat de ontwikkeling van de Star Wars: Knights of the Old Republic remake wat momentum krijgt. Niets is minder waar, want het project lijkt nog steeds in de vriezer te zitten.

De remake werd aangekondigd in 2021 met ontwikkelaar Aspyr aan het roer. In augustus 2022 werd het project weggehaald bij de studio en overgeheveld naar Saber Interactive, maar de status van de game is voorlopig onbekend.


Onlangs vond een digitale meeting plaats met Embracer Group CEO Lars Wingefors. Toen Wingefors gevraagd werd of de remake in de komende 12 maanden zou verschijnen, merkte hij op dat de launch nog wel een eindje van ons weg.

Wie de rechten van de game nu in bezit heeft nadat uitgever Saber Interactive is verkocht? Ook dat is niet bekend. Het lijkt er volgens Bloomberg op dat zowel Embracer als Saber Interactive nog steeds eigenaar zijn van de titel.

Toen Wingefors gevraagd werd wie nu eigenlijk de leiding heeft over de game, wilde de Embracer CEO geen verdere commentaar geven.

Star Wars: Knight of the Old Republic lijkt dus nog te bestaan. Maar in welke staat en wanneer we de game uiteindelijk zullen zien? Dat is voorlopig onbekend.

Een reactie achterlaten