fbpx

Gerucht: Red Dead Redemption The Outlaws Collection gelekt

Red Dead PS5

De geruchtenmolen draait opnieuw overuren. Via een lek op Amazon is namelijk een afbeelding van Red Dead Redemption: The Outlaw Collection opgedoken. De bundel voor PS5 en Xbox Series X zou zowel Red Dead Redemption 2 als een remake van Red Dead Redemption bevatten.

Uiteraard circuleren er langer geruchten over een remake van John Marstons avontuur. Vooral omdat Red Dead Redemption 2 een deel van de map van zijn voorganger bezit. Mexico was niet aanwezig, maar volgens dataminers werd de regio wel vermeld in de broncode van deel 2. Een remake van het eerste deel lijkt dus een logische volgende stap.


Hoewel ook wij hopen dat Rockstar eraan werkt, lijkt deze bundel iets te mooi om waar te zijn. Zo zou de Collectie slechts enkele momenten online gestaan hebben, al is er geen dode link gevonden die naar de productpagina op Amazon verwijst.

Red Dead 1

Ook is op de screenshot gemakshalve geen url aanwezig. Het is bijgevolg niet duidelijk waar de afbeelding voor het eerst opgedoken is. En gezien een productpagina van Amazon vrij gemakkelijk na te maken is met photoshop, hebben wij er onze twijfels bij. Je kan bijvoorbeeld zien dat de tags ‘4K ULTRA HD’ en ‘Smart Delivery’ op de Xbox Box art behoorlijk scheef staan.

Bovendien wijst website Gamerant ons op het postcodenummer van degene die het vermoedelijke screenshot gemaakt heeft. Die verwijst naar New York 10080 en dat is letterlijk het district van het World Trade Center. Lijkt een beetje… verdacht.

De beschrijving op de webshop klinkt nochtans wel fantastisch. Zo kan je je onderdompelen in een volledige en zelfs uitgebreide remake van Red Dead Redemption, gebaseerd op de klassieker van 2010. In de game duiken een aantal nieuwe gezichten op en zelfs volledig nieuwe missies. Daarnaast krijgt Red Dead Redemption 2 een visuele en technische upgrade, inclusief ray tracing en snellere laadtijden voor de nieuwe generatie console.

Ten slotte stelt de productbeschrijving op Amazon dat Red Dead Redemption The Outlaws Collection de meeste complexe en diepgaande wereld biedt die Rockstar ooit gebouwd heeft. Zoals je weet, kruip je in de huid van Arthur Morgan als John Marston in dit epische epos tijdens de laatste jaren van het Wilde Westen.

Als releasedatum haalt Amazon trouwens 31 december 2021 aan. Duidelijk een placeholder, maar als er iets klopt van het verhaal, kunnen we ervan uitgaan dat de game verschijnt in 2021.

We raden in ieder geval aan om dit gerucht met een korreltje zout te nemen. Want zonder officiële bevestiging van Rockstar blijft dit slechts een gerucht. Toegegeven, met alle assets van Red Dead Redemption 2 zou een remake al een eind ver zijn, maar Rockstar is niet echt een studio van remakes. Heruitgaves, zoals die van GTA V werken uiteraard dankzij GTA Online, maar een remake is toch iets anders…

REd Dead 2

 

 

Een reactie achterlaten