fbpx

Red Dead Redemption 2 slokt 105 GB van je harde schijf op

Redemption 2

Tijd om een extra harde schijf aan je PS4 of Xbox One te koppelen, want Red Dead Redemption 2 vereist maar liefst 105 GB aan opslagruimte op je PS4 Pro. Yup, onze bek viel ook open toen we het hoorden.

Het nieuws raakte bekend via de fansite Rockstar Intel. De mannen slaagden erin de kleine lettertjes op de PS4-bundels met de game in te scannen. Dat onthulde niet de gigantische opslag, maar ook het aantal online spelers en zelfs de tijdelijke exclusiviteit van content voor PS4-eigenaars.


Toch even terug naar die 105 GB. Dit maakt van Red Dead Redemption 2 de grootste game beschikbaar op de huidige generatie consoles. Hou er trouwens rekening mee dat dit een minimum is, want alle updates van Red Dead Online zijn daar niet bijgeteld. Om nog maar te zwijgen over een eventuele Day One patch.

Over naar Red Dead Online dan, want ook daar wist de PS4-bundel iets over te zeggen. Zo kan je met 32 spelers tegelijkertijd online. Hoe het in zijn werk gaat, daar hebben we nog steeds het raden naar. Wil het zeggen dat je met 32 man tegelijk kan rondhossen over de singleplayer-map? Vergelijkbaar met GTA Online? Of gaat het om co-op en competitieve activiteiten?

Ten slotte werd duidelijk dat alle PS4-eigenaars de online content van Red Dead 2 zo’n 30 dagen eerder dan andere platformen krijgen. Wat dat exact inhoudt, is niet meteen duidelijk. Al gokken wij dat het gaat om goodies zoals wapens, accessoires en misschien wel tijdelijke missies.

Een reactie achterlaten