fbpx

‘Red Dead Redemption 2 krijgt story dlc met aliens’

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort ons paard van stal mogen halen voor een compleet nieuw avontuur in  Red Dead Redemption 2. Althans als we dit sappig gerucht op Reddit mogen geloven. Volgens het bericht zou Rockstar werken aan een verhaaluitbreiding voor Red Dead Redemption 2, die veel weg heeft van Undead Nightmare, maar dan met aliens in plaats van zombies.

Reddit-gebruiker throwaway11113454 heeft via een interne bron bij Rockstar – een bevriende environment artist – vernomen dat de ontwikkelaar op dit moment sleutelt aan een gigantische uitbreiding. Spelers kruipen opnieuw in de huid van Arthur Morgan en nemen het met de gunslinger op tegen aliens. Een beetje zoals Undead Nightmare, dus. Misschien wil Rockstar zijn eigen versie van Cowboys & Aliens met Daniel Craig?


In ieder geval zou de verhaaluitbreiding duidelijk los staan van de hoofdgame, gezien de comeback van Arthur Morgan. Of onze gun slinger een paar nare ervaringen beleeft met buitenaardse wezens of de ruimtebezoekers simpelweg overhoop kogelt, dat zullen we pas zien in de uitbreiding. Al blijft het een gerucht, dus gooi er gerust wat zout overheen.

Trouwens, hadden we al gezegd dat diezelfde bron ook beweert dat Rockstar werkt aan een volledige remake van de eerste Red Dead Redemption? De game zou volledig herwerkt worden in de nieuwe engine, compleet met nieuwe verhaalelementen en stemmenwerk. Om zo ook de herinneringen aan Arthur Morgan en de bende van Dutch Van Der Linde te integreren. Klinkt cool, al lijkt ons dat nog straffer dan het gerucht hierboven.

Volgens de bron van throwaway11113454 moest de remake al volgend jaar verschijnen, op tijd voor de tiende verjaardag van de game, al is dat voor Rockstar niet haalbaar. Daarom mikt de studio nu op een release in in de winter van 2020-2021. Zoals gezegd zouden wij dat bijzonder sterk vinden.

Ook al blijven het geruchten: een verhaaluitbreiding klinkt absoluut niet slecht. Meer Red Dead Redemption 2 kan voor ons absoluut geen kwaad, dus laat maar komen.

Een reactie achterlaten