fbpx

Red Dead Redemption 2 krijgt ‘Hot Coffee’ mod

RDR 2 Hot coffee

Wie herinnert zich nog de beruchte Hot Coffee mod van GTA: San Andreas? Yup, dat is die mod waarbij CJ uitgenodigd werd voor een kopje koffie. Al bleef het daar niet bij, want het bezoekje eindigde al snel op de slaapkamer. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen, want ook voor Red Dead Redemption 2 hebben spelers een ‘Hot Coffee’ mod in elkaar gebokst.

De mod komt van ‘JediJosh920’ en ‘Unlosing’, twee kerels die bestaande elementen van Red Dead Redemption 2 isoleerden, en daarmee een onderonsje creëerde voor Arthur Morgan en een paar in-game courtisanes. De mod bevat geen naaktheid en alle voice-acting is afkomstig uit de gamebestanden zelf. Het gekreun dat je hoort tijdens de scène is in principe hetzelfde geluid dat je hoort als Arthur Morgan een mep krijgt. Of tegen de vlakte gaat.


Toch was Take-Two Interactive, de uitgever van Rockstar Games, hier niet van gediend. Slechts vier dagen nadat de mod online ging, kregen de makers al een email om het extra spelonderdeel offline te halen. Zoniet zou de uitgever gerechtelijke stappen ondernemen. Dat is best opvallend, aangezien je in alle GTA-titels exact hetzelfde kan doen met prostituees.

Allicht wil Take-Two een controverse rond een eventuele Hot Coffee 2 vermijden. Wat denk jij? Licht hypocriete reactie van de uitgever? Of hoort dit soort dingen niet thuis in Red Dead, dat sowieso al serieuzer is qua toon dan GTA?

Een reactie achterlaten