fbpx

Rainbow Six Quarantine heet nu Rainbow Six Extraction

Sinds de aankondiging van Rainbow Six Quarantine is het verrassend stil rond de titel gebleven. De game dook nog eens per abuis op en bleek plots Rainbow Six Parasite te heten, maar Ubisoft vertikte het om te reageren. Naar aanloop van zijn E3-persconferentie heeft Ubisoft nu de officiële naam onthuld. De co-op survivalgame heet voortaan Rainbow Six Extraction.

De co-op spin-off van Rainbow Six Siege veranderde ondertussen al drie keer van naam. De eerste wijziging zou doorgevoerd zijn omdat Quarantine een negatieve bijklank had gekregen door de coronapandemie. Parasite werd waarschijnlijk om dezelfde reden afgevoerd. Dus is het uiteindelijk het meer neutrale Extraction geworden.


Op het eerste gezicht lijkt het concept ongewijzigd. Quarantine werd ooit onthuld als squad-based survival shooter waarin je moet overleven in een wereld overspoeld met mutanten. De game krijgt allicht operators krijgen zoals Rainbow Six Siege met elk hun eigen vaardigheden.

Naast personages met elk hun unieke skills, voegt Rainbow Six Extraction ook missies toe om progressie te boeken. Eenmaal je die voltooid hebt, ontgrendel je een dodelijkere locatie op de map. Vergelijkbaar met zombies van Call of Duty dus.

Hierboven vind je alvast een teaser van de game. De volledige titel wordt onthuld op Ubisoft Forward komende zaterdag.

 

Een reactie achterlaten